VIOT-congres 2024: Oproep voor bijdragen open (deadline 30 juni)

Op 24, 25 en 26 januari 2024 vindt het VIOT-congres plaats aan de Universiteit Twente in Enschede. Het congresthema is Taal en Tekst in Turbulente Tijden. Het thema refereert aan de belangrijke rol van taal, tekst en interactie in alle ingrijpende en elkaar snel opvolgende maatschappelijke ontwikkelingen. Plenaire sessies worden gewijd aan misinformatie, generatieve kunstmatige intelligentie (zoals ChatGPT) en de toekomst van de taalbeheersing. De voertaal is het Nederlands.

Naast de plenaire sessies zijn we op zoek naar vier soorten bijdragen: onderzoekspresentaties, posterpresentaties, panels en discussiesessies. We hopen op bijdragen die aansluiten bij het congresthema, maar er is natuurlijk ook ruimte voor bijdragen die daar los van staan. Ook studenten zijn van harte uitgenodigd om voorstellen voor bijdragen in te dienen.

In de bijlage bij deze nieuwsbrief vind je meer gedetailleerde informatie over het congres en over de vier soorten bijdragen. Voorstellen kunnen vanaf 8 mei 2023 worden ingediend via de congreswebsite: www.viot2024.net. De deadline voor het indienen van voorstellen is 30 juni 2023.

We kijken ernaar uit: voor het eerst sinds COVID-19 weer een VIOT-congres op locatie. We hopen op mooie bijdragen en een drukbezocht congres.

Voor vragen of suggesties kun je ons bereiken via viot2024@utwente.nl.

Organisatiecommissie VIOT 2024

Menno de Jong (voorzitter), Joyce Karreman, Alex van der Zeeuw, Wendy Tollenaar, Mirjam Verheggen, Anouk de Jong en Pauline Teppich (secretariële ondersteuning)